07 juni 2006

Helgens strapatser

I torsdags kväll kväll startade resan ner mot Malmö. Nattåg. Det visade sig vara 28 grader i vår kupé, enligt termometern. I överslafen var det betydligt varmare, så vi fick trängas två pers på en brits. Ganska trångt. Väl i Malmö åt vi lite frukost, sen var det dags för V att gå till jobbet, medans jag satte mig på ett fik och drack enorma mängder espresso, eller snarare en latte inferno, som var en liten latte med 2Xdubbel espresso. Sen var det dags för lunch med en kompis. Lunchen blev sedan till en öl eller två på en uteservering. Efter ölen var det bara att springa förbi en affär och handla färdkost till tåget till Halmstad. Vin var redan inhandlat.
I Halmstad var det skitväder och staden var död. Satt en stund i relaxen, men bastun kom upp i hela 45 grader.
Vi träffade Vs kompisar från San Diego (men de kommer från Halmstad) på Harry's. Såg en rätt tankad man försöka ta sig in 6 gånger efter att han hade blivit utslängd. Han blev ganska bryskt bortvisad de sista gångerna. Kavajen kan inte ha varit helt snygg efter en halvtimme i regnet.
Bristen på avgaser gjorde att man blev trött väldigt lätt, så vi köpte med oss öl upp på rummet och satt och snackade en stund innan sängen kallade.
01:20 vaknar jag av ett högt pipande. Ser att det är brandvarnaren. Älgar fram till fönstret för att se om det syns rök. Det gör det inte. Försöker väcka V, klär på mig byxor och skuttar fram till dörren. Klockan ringer i koridoren, så det är brandlarm. Lyckas väcka V efter 4 försök, men hon tror hela tiden att det är mitt mobillarm. Väl nere i receptionen väntar vi på brandkåren. De kommer och konstaterar att det är paj på en rökdetektor. Jahapp, upp i sängen igen.
Dagen efter slöade vi lite, satt i bubbelpoolen med en öl, innan vi tog oss iväg till turistbyrån och frågade om lite bussar, sen tog vi oss ut till Tylösand och promenerade en stund. Tog en öl på ett minigolfställa, där minigolfbanorna var de mest avancerade jag sett, de såg ut som riktiga golfbanor, med bunkrar, vattenhinder och sånt. Eftersom vi inte hade 4 dagar på oss skippade vi att spela. Väl tillbaka på hotellet blev det en snabb vända till relaxen, innan vi gick ut och käkade. V hade vunnit ett presentkort från Paus på jobbet, så vi åt på Pio&co, en restaurang som är med i White Guide. Kanonbra mat.
På söndagen var det dags att dopa ungen. Hysteriskt mycket ungar i kyrkan, och på festligheterna efteråt. Har nog fått en överdos av barn. På kvällen blev det återigen en sväng till relaxen, innan vi gick och åt och tog någon öl. I Halmstad finns det väldigt mycket folk som är en blandning av brats och bonnighet. Skumt. Halmstad var väl inte riktigt vad jag hade hört. Visserligen var vi inte där under säsong, men ändå.
Måndagen var det hemfärd. Tyvärr skitväder, men vi lyckades ta en liten promenad. Dagens största skräck var när vi kom in i tågvagnen. Barn överallt. Vi tog ett djupt andetag, lämpade av oss våra väskor och gick mot bistrovagnen. Så fort tåget började röra på sig köpte vi varsin öl. En lättare berusning var nog vad som behövdes för denna pärs. Väl på våra platser tog vi fram vår BiB och matsäck. Eftersom vi skulle ta en klunk vin varje gång ett barn lät blev man lätt berusad på resan.

Igår, tisdags och nationaldag, kom katterna hem igen. De hade haft det bra på landet. Rufus haltade lite lätt, men han hade inte ont någonstans. På kvällen var det dags för grillning på Fredhälls klippor. Mycket trevligt.
Skönt med kortvecka den här veckan.