16 augusti 2005

Återigen tisdag

Då var det tisdag igen. De lyckas dyka upp varje vecka.

I fredags var vi och såg Liftarens guide till galaxen. Helt fantastiskt bra. Visst, en hel del skillnader från boken, men det var ingenting som gjorde den sämre, och med vetskapen att Adams själv har gjort ändringarna köper jag dem. Kul att Eric Idle hade en pytteroll på ca 2 sekunder. Efter det blev det Bröderna Olsson, så man luktade som en liten vitlöksfarm.
På söndagen var det dags för kräftor. Eftersom David, som är lite defekt och därför skaldjursallergiker, var på festival i Tyskland var det en bra idé att vara hemma hos dem, tyckte Karin. Mötte upp i Gamla Stan för att köpa kräftor och de drycker kräftor kräfva. Efter att slutligen ha hittat transportmedel till Årsta skedde en inventering, och sedan blev det dags att handla. När handlandet var klart satte Karin igång att städa, medans jag blev köksslav. Otroligt goda matmuffins, som vi kompletterade med lite lax och sedan vispade jag även till en aioli från grunden. Mycket senap blev det innan vi blev nöjda. Sen blev det några enstaka vitlöksklyftor.
Innan pöbeln ramlade in kände vi att det var läge att få lite mat i oss, så det blev lite fiskpinnar och pulvermos. Folk verkar tro att bara för att man är matlagningsintresserad föraktar man pulvermos (och även fiskpinnar), men varför ska man göra det. Finns det en möjlighet att fixa en snabb måltid en vardag eller när man bara behöver bukfylla, varför inte använda sig av den. Sen kan man lösa det mesta med hjälp av kryddor.
Vi kom även på att vi behövde serpentiner, så butiken fick ytterligare ett besök, och på vägen hem provade vi hur god en mellis smakade på lokala haket. Ägaren var chockad över att så många drack mellis, men vi förklarade glatt att mellis ofta är godare än starköl.
Lelle var först med att dimpa in, men strax efter kom Pelle, och då var det slut på friden, men han såg, med något, ibland, oortodoxa metoder, till att samtliga fick en bit serpentin.

Kvällen var i övrigt rolig och vi fick beröm för matlagningen, även om jag var tvungen att påpeka att Karin hade varit behjälplig som bollplank och avsmakare. Man vill ju inte stjäla hela äran. Kul hade vi i alla fall.

Söndagen tillbringades i soffan, man blir så trött av att äta kräftor. Det var dock en enorm skillnad på de svenska kräftorna och de övriga.
Till middag blev det en lax- och grönsaksröra tillsammans med pasta. I pastan rördes det ner ett ägg, men det var nog för lite ister för att vara en måltid dagen efter. Sträckläste Och fjättra Lilith i kedjor i söndags. Fantastiskt bra bok, fängslande och spännande. Ja, fängslande måste den ju vara, om jag plöjer den på en dag. Jag kan verkligen rekommendera den.

Igår kom Johan (en annan) tillbaka från 8 ånaders pappaledighet, så det var min uppgift att köpa en blomma åt honom, som skulle stå och vänta på skrivbordet. lyckades komma hemifrån hyfsat tidigt, trots att jag missade att sätta igång larmet, som jag så fint hade ställt. Promenerade hela vägen på Slussen utan att hitta en enda öppen blomaffär, utan den första var Hemköps blomsteravdelning på Åhléns. jag hade alltså kunnat åka tunnelbanan hela vägen. Får se det som lite bonusmotion.

Nu börjar det äntligen bli lite att göra på jobbet också.

På kvällen spelade AIK hysteriskt dåligt mot Väsby och torskade med 2-1. Fortfarande inte orolig över seriesegern, men det var uselt spelat av våra gossar. Undrar om de slängt in pojklaget. I andra halvlek blev Rubarth inbytt, då blev det lite mer fart.

Nu är det snart dags för lunch.