08 februari 2006

Trött?

Igår var en härlig dag. Vaknade 04:40 och kunde inte somna om. Underbart!
Iväg för att träna och vara på gymmet vid 06:30. Tyvärr hade ju någon byggt en laburint och hinderbana av snödrivor på vägen, så jag missade tåget. Skickade SMS till Lelle om att jag skulle bli sen. Självklart hade han ju försovit sig. Aset! Nåväl, lika bra att åka när man ändå är påväg. Träningen gick dock bra, och som vanligt under den här tiden på året kliver man in på jobbet vid 07:30. Lyckades hålla mig någon timme innan första trippeln espresso hämtades.

Efter den långa dagen var jag färdigarbetad vid 18-snåret, sen var det bara att åka hem. Passade på att hämta upp utlånade dammsugaren och stolarna också. Gäller att passa på medans man har bil.

Lunchade med Rasmus idag, han har passat på att byta jobb.

Två och en halv dag kvar på det här nu, känns som om jag skulle kunna sova en vecka sen.

07 februari 2006

I repent

Jag måste ju passa på att be om ursäkt för mitt ytterst sporadiska bloggande. Det är det här hemska bokslutsgranskandet som passar på att ta upp min tid. Bokslut, förresten, det låter nästan som Book-slut. Är det en nymfomanisk bibliotekarie?

Har räknat ut att jag kommer ha ca 4 veckors extra semester efter all övertid jag har jobbat, så lite bra får man ut av det. Sen blir man även billigare i drift, på söndagens inflyttnings-/födelsedags-/utflyttningsfest höll jag på att somna redan vid 21-snåret. Tur att jag fick starkt kaffe. Visade sig att alla som hade tänkt åka buss hem åkte tidigare än mig, så jag var solo som skulle åka buss, så det blev att sova kvar i Sollentuna. Bra, i och för sig, då blev det en bra brunch.

På fredag är det slut med övertiden, då får jag ett normalt liv och kan blogga lite mer normalt.

Lev väl tills dess.

01 februari 2006

Dags igen

Då var det dags igen.

Bokslutsgranskandet tar rätt mycket tid. Senaste två veckorna har det varit ca 45 timmars övertid, så det har blivit begränsat med bloggtid. Ska jag vara helt ärlig har det inte varit tid till mycket annat, vardagarna har mest varit att komma hem och klia katterna och krascha i sängen.

I lördags passade vi på att vara lite nördiga på dagen, och sen på kvällen körde vi raclette och fondue. Otroligt gott, men otroligt mättande. På kvällen var det dags för Tech noir på Kolingsborg. Inte varit där på länge, och hade vissa förhoppningar, men det var inte särskilt kul. Ibland känns det som om folket där är så ohyggligt alternativa att det blir en snobbism mot oss "normisar". Sen kan det ha att göra med att jag var lite trött också, hade skjutsat mina föräldrar till Arlanda strax innan gryningen. De skulle till Argentina, och skulle vara på Arlanda vid 5 på lördag morgon, så jag gick upp vid kvart i 4. Passade på att låna deras tvättmaskin på fredagskvällen, eftersom jag sov därute, de långa dagarna hade gjort att jag inte hade hunnit tvätta på två veckor.
När jag kom hem var jag full av överskottsenergi, så jag satte igång att fixa till i garderoben i sovrummet, och röja lite här och var. Jag var nära att sätta igång att dammsuga, men hejdade mig när jag insåg att klockan bara var sju på morgonen. Eftersom jag ändå var vaken passade jag på att leka taxi och skjutsa Virpi från nattjobb i Haninge hem till Sollentuna. Hon tjänade en timme på skjutsen, och jag fick köra bil, en av de mest avslappnande sysslor jag vet.

Söndagen blev det storstädning av köket, och en repa ut till Gustavsberg för att kolla i fabriksboden. Samt att passa på att låna föräldrarnas bastu.
Kan inte hjälpa att jag är lite avis på deras resa till Argentina. 15 dagar är de där. Igår ringde de utifrån Estancian de var på.

Nåväl, åter till bokslutsgranskandet.